headerlogo
headerlogo

OVER KINDERBOERDERIJ DE DIERENCAPEL

Onze kinderboerderij gaat al een tijdje mee. De Dierencapel vierde namelijk officieel op 9 September 2017 haar 25 jarig bestaan!

Echter, al voor die tijd hadden de bewoners van de Westerlijke Eilandenbuurt de eerste initiatieven gezet. De gemeente van Amsterdam gaf het terrein voor onze kinderboerderij vrij nadat wel duidelijk werd dat enkele buurtbewoners hier oog naar hadden.

Sinds die tijd zetten we ons in om van De Dierencapel een leuk en leerzaam centrum voor de buurt te maken waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. We werken vaak samen met adoptiecentra en DOA omdat we het belangrijk vinden de dieren daar een tweede kans te geven. Op het terrein van De Dierencapel zelf zijn we constant bezig met hokken timmeren, veldjes bijhouden & speel gelegenheden voor de dieren te creëren. Kortom: alles om het voor onze bewoners zo leuk mogelijk te maken.

Voor de (jonge) buurtbewoners organiseren wij geregeld evenementen op onze kinderboerderij. Behalve dat deze activiteiten altijd hartstikke gezellig zijn is het zeker ook erg educatief voor jonge kinderen. We leren ze kennis nemen van de natuur en respectvol met dieren om te gaan. Geïnteresseerd? Klik dan even op de 'activiteitenpagina' voor meer info!

HELPEN BIJ DE DIERENCAPEL

De Dierencapel bestaat uitsluitend uit hardwerkende vrijwilligers. Als stichting zijn we volledig afhankelijk van donaties en subsidies. Draag je De Dierencapel een warm hart toe en wilt u ons graag steunen? Dat kan!

We zijn blij als je bijvoorbeeld een donatie wilt storten, een dier op afstand wilt adopteren of aan de slag wilt gaan als vrijwilliger.

Heb je zelf interesse en tijd en lijkt het je leuk om op de kinderboerderij te helpen? Kijk dan eens bij onze vacature-pagina.

Alvast enorm bedankt!