headerlogo
headerlogo

ACTIVITEITENRUIMTE OP DE DIERENCAPEL

Er is een leuke activiteitenruimte voor circa 15-20 kinderen, waar geregeld natuureducatieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar.

Daarnaast is deze ruimte ook beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld verjaardagspartijtjes, kinderactiviteiten, natuur-/milieuonderwijs of kinderopvang.

Op de Kinderboerderij organiseren we leuke interessante activiteiten met een educatief doel om de kinderen bewust te maken van hoe het leven op een kinderboerderij er aan toe gaat. We leren de kinderen ook om respect en liefdevol met dieren om te gaan.

Vanwege onze jonge doelgroep die vaak nog niet goed kunnen lezen of schrijven hanteren wij een methodiek van visueel beeldmateriaal. Stap voor stap worden dan met plaatjes of foto's informatie of activiteiten uitgebeeld en inzichtelijk gemaakt, zodat kinderen goed met de activiteiten kunnen meekomen.

 

 

TERUGKERENDE ACTIVITEITEN

Er zijn vaak terugkerende activiteiten op onze kinderboerderij zoals bv:

  • Vogel Valentijn : Met kinderen samen pinda´s, fruit en brood slierten maken en deze om zelfgemaakte strokransen te wikkelen voor de vogels in de buurt van de kinderboerderij en voor op balkon of tuin van de kinderen.
  • Paasfeest: Paaseieren zoeken, eieren beschilderen, paastakken versieren en paas-kleurplaten kleuren.
  • Schaapscheerders feest: Een feestelijke dag voor jong en oud want onze schaapjes worden ontdaan van hun winterse vacht. In onze activiteiten ruimte kunnen kinderen kennis maken met het verwerken van de wol. Er wordt wol gewassen, gekaard en gesponnen met hulp van een echte spinster. In onze stal is een fototentoonstelling en informatie over wol en het schapen scheren.
  • Dieren lampionnen maken & Sintmaarten: Rondom Sint Maarten maken wij met de kinderen unieke dierenlampionnen. Op het Sint Maarten feest zelf zijn wij ’s avonds open zodat de kinderen met hun mooie zelfgemaakte lampionen en kinderliedjes iets lekkers komen ophalen.