headerlogo
headerlogo

 

Het zoogdier Capra Hircus, oftewel ‘de geit’, behoord tot de Orde van de Evenhoevigen. Deze naam is te danken aan hun voetjes… Geiten hebben namelijk maar twee tenen!

De Evenhoevigen worden gezien als de ‘meeste succesvolle’ zoogdieren omdat ze bijzonder goed gedijen op de vele grasvlaktes die onze wereld rijk is. Naast geiten horen ook schapen en herten tot deze groep!

Wist jij dat er wereldwijd ongeveer 450 miljoen geiten zijn?! Twee daarvan zijn te vinden bij ons op De Dierencapel. Gezellige geitjes Alana en Maya maken, samen met de varkens Kevin en Olivia, de dienst uit op ’t plein! Vooral Alana, de grootste van het duo, is me er eentje. Soms pest ze de konijnen een beetje of laat ze de iets schichtigere schaapjes schrikken!

Stiekem hebben de geitjes echter ook maar een klein hartje en worden ze helemaal gelukkig van een flinke knuffelpartij.

 

   

bolletje

ALANA  & MAYA

Dat geiten van klimmen houden is meestal wel bij het grote publiek bekend. Wie hier aan twijfelt kan eens op bezoek komen bij Maya! Na een periode van gewenning en enigszins ‘de kat uit de boom te kijken’ laat onze nieuwste geit graag haar kunstjes aan het publiek zien: Overal klimt ze op; de schuilhuisjes, de haspel, zelfs de vensterbank wordt niet ontzien!

Maya is misschien wat verlegen in vergelijking met Alana, maar ook Maya komt graag naar de bezoekers toe voor een fijne aai. Behalve misschien als er vers hooi is want dan zijn ze waarschijnlijk druk aan het knabbelen!

 

bolletje