headerlogo
headerlogo

 

Wist je dat varkens hartstikke slim zijn?

Wetenschappers ontdekten dat varkens hetzelfde intelligentieniveau hebben als honden.

Je kunt varkens dus van alles leren! Deze dieren worden daarom ook steeds populairder als huisdier.

Maar pas op! Zelfs de zogenaamde minivarkens kunnen nog erg groot worden.

Daarnaast hebben varkens veel aandacht nodig. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, zijn varkens eigenlijk erg schone dieren. Waarom ze dan zo in de modder rollen? Zo beschermen ze hun gevoelige huid tegen de zon! Inderdaad best pienter, hè?

Het varken heet officieel Sus scrofa domesticus en hoort tot de familie der Suidea. Net zoals het schaap en de geit horen de varkens ook tot de orde der evenhoevigen.

Ben je benieuwd naar onze varken Kevin? Kom maar eens op de Dierencapel kijken of lees meer over hem hieronder.

 

OLIVIA

bolletje

   

bolletje

    

Mooi damesvarkentje Olivia kwam bij ons terecht als maatje voor Kevin. Met haar donkere vacht en lange neus is ze goed to onderscheiden van haar voornamelijk roze soortgenoot. Toch zijn Kevin en Olivia beiden "mini-micropigs". Maar ze zijn, zoals onze vaste bezoekers ongetwijfeld weten, helemaal niet zo heel klein!

Olivia kwam, net zoals Kevin, als huisvarken bij ons terecht. Ze moest dus behoorlijk wennen aan het leven op de kinderboerderij! Maar nu zien we haar vaak kwispelen en vrolijke knor-geluidjes geven. Ja, Olivia is zonder meer het meest vocale varken van de twee. Oh ja, en waar je Olivia het meest blij mee maakt: Zachtes haar haren kammen met een schone afwasborstel!

   

bolletje

KEVIN

Nadat onze trouwe vriend Bicker vanwege z’n gezondheid moest worden ingeslapen kon Prins vanzelfsprekend niet alleen achterblijven. De zoektocht naar een geschikt maatje ging van start! Na enige tijd kwam Kevin op ons pad, een jong varkentje dat voorheen alleen bij mensen in huis had gewoond. Het ontbrak Kevin aan de broodnodige kennis op het gebied van varkens-etiquette en Prins nam de rol van strenge-doch-rechtvaardige onderwijzer op zich. Al met al leert Kevin zich steeds vaker als een echt varkentje te gedragen! Maar Kevin is ook nog steeds een echte knuffelkont die gek is op aandacht van zowel vrijwilligers als bezoekers. Dit maakt hem een populaire Dierencapel bewoner en mensen komen graag even met hem knuffelen of zelfs een kleine massage geven.

 

bolletje