headerlogo
headerlogo

 

Cavia's zijn in Nederland hartstikke populair als huisdier!

Naast de bekende gladharige cavia zijn er daarom onderhand erg veel verschillende soorten cavia's … Wist je bijvoorbeeld dat er ook cavia's met pijpenkrullen zijn? Of cavia's die zelfs helemaal kaal lijken?

De officiële naam voor de huiscavia is Cavia porcellus en hij behoort tot de orde der knaagdieren, oftewel Rodentia. De cavia komt van origine uit Latijns-Amerika en is door Spaanse ontdekkingsreizigers geïntroduceerd in Europa.

De cavia als huisdier was zelfs in trek bij heuse royalty: Koningin Elizabeth I uit Engeland had ook cavia's als huisdier. Onze cavia's zijn geadopteerd uit …..

 

JOEP, & MIEN

bolletje

   

bolletje

    

Cavia Joep is geboren in 2014. Joep is niet bij ons geboren maar is door De Dierencapel overgenomen van Cavia Opvang Haarlem. Cavia Joep is te herkennen aan zijn prachtige zwart-witte lange lokken, die hij altijd aandachtig verzorgt.

Mien en Joep z’n cavia-maatjes Ze wonen nu met zijn vieren in de educatieruimte. Beertje, Joep, Lena & Cootje. Daar bromt het kacheltje de kou weg. Joep speelt graag tikkertje met Mien. Of Mien hier echter altijd zin in heeft is echter nog maar de vraag…

Na een kleine relatie therapie sessie zijn Joep & Mien buitengewoon gelukkig samen!

   

bolletje

BEERTJE, COOTJE & LENA

Lena en Cootje zitten, lekker warm, in de educatieruimte. Het is buiten te koud voor de onze kleinste viervoeters.

Soms is Leo een beetje verlegen! Bij een kennismaking met nieuwe mensen verstopt hij zich vaak eerst even in het huisje…

Beertje is een drie-kleurige cavia met glad, kort haar. Toen we haar net overnamen van de Caviaopvang was hij nog erg wild maar inmiddels is zij al wat rustiger geworden.

 

Lena en Cootje zijn in 2017 bij ons komen wonen. Ze zijn daarmee een van onze nieuwere bewoners. Cootje is te herkennen aan zijn mooie bruine kleur en witte bles. Lena heeft, net als Beertje, een drie-kleurige vacht. Waarmee je Lena en Beertje dan kan onderscheiden? Lena heeft een erg ruwe, borstelige vacht met iets langer haar.