headerlogo
headerlogo

DE BEWONERS VAN DE DIERENCAPEL

Wat is een kinderboerderij nou zonder dieren.. juist niet erg leuk. Dus stellen we jullie voor aan onze sterren die de hoofdrol spelen op de kinderboerderij.

We hebben twee vriendelijk varkens, twee superlieve geiten, drie altijd samen rommelende schaapjes, twee stoere hanen, een dozijn konijnen en cavia's en natuurlijk eenden en ganzen. Je ziet ze hier op de plaatjes.

Wie ook niet ontbreken zijn de kippen. We hebben verschillende soorten rondlopen.

DIERENBIO: INFO & FOTO'S

  Wil je wat meer over onze dieren weten?
  Klik dan op de foto van het dier van je keuze.

 

KAKELVERSE  SCHARRELEIEREN

Wist je dat een kip iedere dag een ei legt. Een eend maar een paar keer per seizoen en een gans zo af en toe. En niet alleen als ze in de ren zit: in het hooi, in de varkenstal, in de goot, op de wortelen: overal vind je eieren bij de kinderboerderij.

De kip beslist zelf wel wat een mooi plekje is, net als de eend en de gans: en gelijk hebben ze!

We hebben veel verschillende kippen rondlopen zoals barnevelders, brahma's en wyandottes.
Wij verkopen ook verse scharreleieren. Soms hebben we er wat meer, soms wat minder.

Een ding is zeker: je kunt ervan uitgaan dat de kippen, ganzen en eenden het goed hebben op de Dierencapel.
Je proeft het: hun eieren zijn heerlijk.

GASTEN: DAISY & POES

bolletje

  

Daisy en Poes zijn twee zeer trouwe bezoekers van onze kinderboerderij. Elke dag wordt er wel even aangelopen of aangevlogen. Daisy neemt het vliegen voor haar rekening en de Poes, die vlakbij op de Bickersgracht woont neemt meestal de benenwagen.

Hij loopt regelrecht naar het strohok en gaat daar tussen de hooibalen verder dutten.

Daisy, de wilde eend, komt graag bij ons ontbijten, lunchen en dineren. Met de buik goed gevuld besluit ze dan meestal weer boven de Amsterdamse grachten te gaan rondcirkelen om te kijken of er nog ergens anders gekkigheid wordt uitgehaald.

JE EIGEN DIER: ADOPTIEPROGRAMMA

Wist je dat je bij de Dierencapel ook een dier kunt adopteren?

Als je een dier adopteert op de Dierencapel wordt er door ons voor gezorgd, dus daar hoeven jij of je ouders je niet druk om te maken.

Als je er voor kiest om thuis een dier te hebben komt daar van alles bij kijken. Zorgen dat het een schoon hok heeft, op vaste tijdstippen zorgen dat ze eten en drinken hebben en dan ook nog knuffelen en spelen.

Als je een dier hebt op de Dierencapel hoef je met die dingen geen rekening te houden. Met het geld wat je betaalt voor de adoptie help je de Dierencapel. Daarmee kunnen wij voer, hooi, stro, eventueel kosten van de dierenarts betalen om goed voor je dier te zorgen.   bolletje