Over ons

Een bezoek aan de kinderboerderij, een gezellig uitje voor volwassenen en kinderen!

Kinderboerderij de Dierencapel is een kleinschalige boerderij, sfeervol gelegen aan het water op het Bickerseiland, midden in het hartje van Amsterdam, op steenworp afstand van de Haarlemmerdijk en het Centraal Station. Ook de Jordaan bevindt zich in de nabije omgeving.

Het is een heerlijke verkeersluwe plek waar ouders en kinderen lekker buiten kunnen zijn, omringd door de dieren en met uitzicht op water, schepen en pakhuizen.

De dieren krijgen bij ons lekker de ruimte en bezoekers kunnen tussen de dieren rondlopen.
De kinderboerderij verkoopt frisdrank, ijs, snoepgoed en kakelverse eieren.


Onze kinderboerderij gaat al een tijdje mee. De Dierencapel vierde namelijk officieel op 1 September 2022 haar 30 jarig bestaan! Echter, al voor die tijd hadden de bewoners van de Westelijke Eilandenbuurt de eerste initiatieven gezet. De gemeente van Amsterdam gaf het terrein voor onze kinderboerderij vrij nadat wel duidelijk werd dat enkele buurtbewoners hier oog naar hadden. Sinds die tijd zetten we ons in om van de Dierencapel een leuk en leerzaam centrum voor de buurt te maken waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. We werken vaak samen met adoptiecentra en DOA omdat we het belangrijk vinden de dieren daar een tweede kans te geven. Op het terrein van de Dierencapel zelf zijn we constant bezig met hokken timmeren, veldjes bijhouden & speel gelegenheden voor de dieren te creëren. Kortom: alles om het voor onze bewoners zo leuk mogelijk te maken. Voor de (jonge) buurtbewoners organiseren wij geregeld evenementen op onze kinderboerderij. Behalve dat deze activiteiten altijd hartstikke gezellig zijn is het zeker ook erg educatief voor jonge kinderen. We leren ze kennis nemen van de natuur en respectvol met dieren om te gaan. Geïnteresseerd? Kijk dan even op de activiteitenpagina voor meer info en houd onze agenda-berichten in de gaten!


Geinteresseerd in de geschiedenis van de Dierencapel?

Dankzij een van onze vrijwilligers (Jan) is er een prachtig document ontstaan dat de geschiedenis van onze kinderboerderij door de jaren heen beschrijft aan de hand van de nieuwsbrieven die we in al die jaren hebben gepubliceerd. Het is een lijvig boekwerk geworden. Download hieronder ‘Een kwart eeuw Dierencapel’ dat we uitbrachten bij ons 25-jarig bestaan!


Beleidsplan

Als Amsterdamse kinderboerderij hebben wij een beleidsplan opgesteld dat hieronder te downloaden is.