Activiteiten

Zie de homepage voor de actuele activiteiten!

Terugkerende activiteiten

Op de Kinderboerderij organiseren we leuke interessante en activiteiten met een educatief doel. Zo willen we de kinderen laten ervaren hoe het leven op een kinderboerderij er aan toe gaat.

We leren de kinderen om respect- en liefdevol met dieren om te gaan. Vanwege onze jonge doelgroep, die vaak nog niet goed kan lezen of schrijven, werken we veel met beeldmateriaal. Stap voor stap worden met plaatjes of foto‘s informatie of activiteiten uitgebeeld en inzichtelijk gemaakt, zodat kinderen goed met het geheel kunnen meekomen.

De activiteiten worden verspreid over het jaar op zaterdagmiddagen georganiseerd. Behalve in de vakantieperiode, dan organiseren we geen activiteiten omdat alle kinderen in de buurt vaak zelf op vakantie zijn.

Er zijn jaarlijks terugkerende activiteiten op onze kinderboerderij zoals:

  • Valentijn voor Vogels : Met kinderen samen pinda-, fruit- en broodslierten maken en deze om zelfgemaakte strokransen wikkelen voor de vogels in de buurt van de kinderboerderij en voor op balkon of tuin van de kinderen.
  • Paasfeest: Paaseieren zoeken, eieren beschilderen, paastakken versieren en paas-kleurplaten inkleuren.
  • Schaapscheerders feest: Een feestelijke dag voor jong en oud want onze schaapjes worden ontdaan van hun winterse vacht. In onze activiteitenruimte kunnen kinderen kennis maken met het verwerken van de wol. Er wordt wol gewassen, gekaard en gesponnen met hulp van een echte spinster. In onze stal is een fototentoonstelling en informatie over wol en het schapen scheren.
  • Dierenlampionnen maken met Sint Maarten: Rondom Sint Maarten maken wij met de kinderen unieke dierenlampionnen. Op het Sint Maarten-feest zelf zijn wij ’s avonds open zodat de kinderen met hun zelfgemaakte lampionnen en kinderliedjes iets lekkers kunnen komen ophalen.

Loop de ‘Wist-je-dat-route’

Wil jij ook weten………

  • Waarom eendenvoeten in ijskoud water niet bevriezen?
  • Hoe goed een varken kan ruiken?
  • Hoe je de haan herkent?
  • Wie een krul in zijn staart heeft als hij blij is?
  • En waarom sommige konijnen een onderkin hebben?

Via een leuke speurtocht langs onze “Wist-je-dat?” -borden, themakisten en foto-galerij worden al je vragen beantwoord. Kom gewoon naar de boerderij en vraag naar de speurtocht.

Ook voor papa’s en mama’s interessant!


Activiteitenruimte

Op de kinderboerderij is een leuke activiteitenruimte voor circa 15-20 kinderen, waar geregeld natuureducatieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is deze ruimte beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld verjaardagspartijtjes, kinderactiviteiten, natuur-/milieuonderwijs of kinderopvang. Geïnteresseerd om de ruimte tegen een bescheiden bedrag te huren? Stuur ons gerust een mail en dan bespreken we de opties.