headerlogo
headerlogo

 

Wist je dat varkens hartstikke slim zijn?

Wetenschappers ontdekten dat varkens hetzelfde intelligentieniveau hebben als honden.

Je kunt varkens dus van alles leren! Deze dieren worden daarom ook steeds populairder als huisdier.

Maar pas op! Zelfs de zogenaamde minivarkens kunnen nog erg groot worden.

Daarnaast hebben varkens veel aandacht nodig. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, zijn varkens eigenlijk erg schone dieren. Waarom ze dan zo in de modder rollen? Zo beschermen ze hun gevoelige huid tegen de zon! Inderdaad best pienter, hè?

Het varken heet officieel Sus scrofa domesticus en hoort tot de familie der Suidea. Net zoals het schaap en de geit horen de varkens ook tot de orde der evenhoevigen.

Ben je benieuwd naar onze varkens Prins en Kevin? Kom maar eens op de Dierencapel kijken of lees meer over ze hieronder.

 

PRINS

   

bolletje

    

Onze stoere varken Prins is al sinds januari 2007 op de Dierencapel aanwezig en in juli 2017 kwam ons nieuwe varken Kevin erbij. Sindsdien zijn Kevin & Prins al aardig op weg goede maatje te worden!

Prins is een heus Kune-Kune varken welke oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland komen. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter en harige huid!

Kevin is een minivarken en scharrelt graag over de veldjes. Hij is dus nog niet zo lang op de boerderij maar heeft zich al bijzonder populair weten te maken.

Wat doen onze varkens het liefst?
Wroeten, eten en lekker liggen!

   

bolletje

KEVIN

Nadat onze trouwe vriend Bicker vanwege z’n gezondheid moest worden ingeslapen kon Prins vanzelfsprekend niet alleen achterblijven. De zoektocht naar een geschikt maatje ging van start! Na enige tijd kwam Kevin op ons pad, een jong varkentje dat voorheen alleen bij mensen in huis had gewoond. Het ontbrak Kevin aan de broodnodige kennis op het gebied van varkens-etiquette en Prins nam de rol van strenge-doch-rechtvaardige onderwijzer op zich. Al met al leert Kevin zich steeds vaker als een echt varkentje te gedragen! Maar Kevin is ook nog steeds een echte knuffelkont die gek is op aandacht van zowel vrijwilligers als bezoekers. Dit maakt hem een populaire Dierencapel bewoner en mensen komen graag even met hem knuffelen of zelfs een kleine massage geven.

 

bolletje