headerlogo
headerlogo

 

Wist je dat varkens hartstikke slim zijn?

Wetenschappers ontdekten dat varkens hetzelfde intelligentieniveau hebben als honden.

Je kunt varkens dus van alles leren! Deze dieren worden daarom ook steeds populairder als huisdier.

Maar pas op! Zelfs de zogenaamde minivarkens kunnen nog erg groot worden.

Daarnaast hebben varkens veel aandacht nodig. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, zijn varkens eigenlijk erg schone dieren. Waarom ze dan zo in de modder rollen? Zo beschermen ze hun gevoelige huid tegen de zon! Inderdaad best pienter, hè?

Het varken heet officieel Sus scrofa domesticus en hoort tot de familie der Suidea. Net zoals het schaap en de geit horen de varkens ook tot de orde der evenhoevigen.

Ben je benieuwd naar onze varken Kevin? Kom maar eens op de Dierencapel kijken of lees meer over hem hieronder.

 

PRINS

   

bolletje

    

Helaas dit keer een verdrietig bericht; we hebben ons lieve varken Prins moeten laten inslapen. Prins was al op leeftijd en had al langer last van artrose -- een bekende varkenskwaal. We hebben vanzelfsprekend het afgelopen jaar verschillende behandelingen geprobeerd, maar uiteindelijk in overeenstemming met de veearts besloten dat het nu genoeg is. De pijnmedicatie werd onderhand zo belastend dat Prins die niet continu meer kon innemen... Prins is op zijn laatste dagen natuurlijk extra verwend door de vrijwilligers. Hij is veel geknuffeld en heeft zoveel als hij wilde gesnoept van zijn favoriete lekkernijen. Uiteraard zijn we nu op zoek naar een geschikt nieuw maatje voor Kevin.

   

bolletje

KEVIN

Nadat onze trouwe vriend Bicker vanwege z’n gezondheid moest worden ingeslapen kon Prins vanzelfsprekend niet alleen achterblijven. De zoektocht naar een geschikt maatje ging van start! Na enige tijd kwam Kevin op ons pad, een jong varkentje dat voorheen alleen bij mensen in huis had gewoond. Het ontbrak Kevin aan de broodnodige kennis op het gebied van varkens-etiquette en Prins nam de rol van strenge-doch-rechtvaardige onderwijzer op zich. Al met al leert Kevin zich steeds vaker als een echt varkentje te gedragen! Maar Kevin is ook nog steeds een echte knuffelkont die gek is op aandacht van zowel vrijwilligers als bezoekers. Dit maakt hem een populaire Dierencapel bewoner en mensen komen graag even met hem knuffelen of zelfs een kleine massage geven.

 

bolletje