headerlogo
headerlogo

Naast een gezellige boel kippen hebben we ook een flink aantal watervogels op de kinderboerderij: eenden, ganzen & natuurlijk hoort onze wilde vriendin Daisy er ook een beetje bij.

De familie van de eendachtige heet officieel Anatidae. De watervogels hebben allen zwemvliezen tussen hun tenen en waterafstotende veren waardoor ze zich helemaal thuis voelen op het koude water.

De mannetjes van de eendenfamilie zien er vaak wat opvallender uit en hebben een kleurrijk verendek. De vrouwtjes hebben vaker een schutkleur in bruintinten.

Wisten jullie trouwens dat een mannetjes-eend een Woerd heet? Baby-eendjes worden vaak pulletjes of pielen genoemd.

 

 

DAISY, BETTY  BLANCHE & WOERD

bolletje

   

bolletje

    

Onze kwaker Woerd is vaak te vinden in het in het eendenbadje op het Dierencapel veld.

Soms doet hij overdag ook een dutje met hun hoofd onder hun vleugel. Deze eend gaat vaak z'n eigen gang en kwaakt een beetje in het rond.

Daisy the Duck

Daisy the Duck is onze wilde gast! Deze lieve muskuseend is op een dag komen aanwaaien en heeft de Dierencapel sindsdien als haar huis geclaimd. Ze vindt het hier wel prima: af en toe baddert ze in het badje en bedelt ze bij de vrijwilligers om wat te eten. Daisy is namelijk gek op eten. Als ze enthousiast is kwispelt Daisy trouwens met haar staartje... is jou dat wel eens opgevallen?

   

bolletje

ANS & GANS

Op de Dierencapel zijn twee ganzen: Ans en Gans.

Deze watervogels kuieren vaak tussen de andere dieren op het veld: konijntjes Mik & Cookie, Bram en Prinses, de schaapjes en de geitjes.

Gans Ans is eigelijk een mannetje. Net zoals Fifi heeft deze stoere gozer een iets minder stoere naam ;-)

Ans is onze donkere gans met kenmerkende oranje snavel. Ans is een van onze oudste dieren; al sinds 2001 is gans Ans onze vaste gast!

Onze witte gans Gans scharrelt samen met Ans in ieder geval al een tijdje gezellig rond.

 

bolletje