headerlogo
headerlogo

 

Cavia's zijn in Nederland hartstikke populair als huisdier!

Naast de bekende gladharige cavia zijn er daarom onderhand erg veel verschillende soorten cavia's … Wist je bijvoorbeeld dat er ook cavia's met pijpenkrullen zijn? Of cavia's die zelfs helemaal kaal lijken?

De officiële naam voor de huiscavia is Cavia porcellus en hij behoort tot de orde der knaagdieren, oftewel Rodentia. De cavia komt van origine uit Latijns-Amerika en is door Spaanse ontdekkingsreizigers geïntroduceerd in Europa.

De cavia als huisdier was zelfs in trek bij heuse royalty: Koningin Elizabeth I uit Engeland had ook cavia's als huisdier. Onze cavia's zijn geadopteerd uit …..

 

JOEP STIEN & MIEN

bolletje

   

bolletje

    

Cavia Joep is geboren in 2014, hij is daarmee even oud als Snowy. Joep is niet bij ons geboren maar is door De Dierencapel overgenomen van Cavia Opvang Haarlem.

Cavia Joep is te herkennen aan zijn prachtige zwart-witte lange lokken, die hij altijd aandachtig verzorgt.

Mien is Joeps caviamaatje in het buitenhok. Joep heeft het er maar druk mee; hij speelt graag tikkertje met Mien. Of Mien hier altijd zin in heeft, is echter nog maar de vraag …

Hoewel er af en toe wat gekibbel plaatsvindt tussen deze cavia's, vormen Joep en Mien een prachtig stel.

   

bolletje

SNOWY, BEERTJE, COOTJE & LENA

Snowy is, zoals je waarschijnlijk wel had gedacht, ons albinocaviaatje. Hij zit samen met Stien binnen in de activiteitenruimte.

Snowy heeft, net zoals Joep, prachtig lang haar en paradeert graag rond met zijn mooie kapsel. Soms is deze vent echter ook een beetje verlegen! Bij een kennismaking met nieuwe mensen verstopt hij zich vaak eerst even in het huisje …

 

Stien is de kortharige, driekleurencavia. Ze heeft een mooi 'masker' van zwarte vlekken en ook nog wat rossige vlekken op de rest van haar lichaam.

Hoewel Stien erg lief is, kan deze mevrouw ook een beetje hebberig zijn. De vrijwilligers van De Dierencapel hebben namelijk sterk het vermoeden dat Stien vroeger het eten van Snowy inpikte!

Inmiddels heeft Stien flink gesonjabakkert en nu heeft ze haar fitte caviafiguur weer helemaal terug. Na een korte sessie relatietherapie zijn Snowy en Stien een stuk gelukkiger samen nu ze geen onenigheid meer hebben over het eten!